četrtek, 2. april 2020

Objavljanje programov skupnem STUDIU


V tem tednu si bomo pogledali, kako v skupen Studio damo lastne programe. To pomeni, da boste lahko tiste programe, ki ste jih napisali v preteklem tednu, objavili v skupini, kjer si jih bo lahko ogledal učitelj in tudi vsi med vami.

Tako boste lahko videli tudi izdelke vaših sošolcev.

Če ste upoštevali navodila, ste v preteklem tednu program, ki ste ga napisali, morali shraniti v svoj uporabniški račun pod nekim imenom, ki ste ga sami izbrali.

Ta program boste zdaj odprli in ga odložili v Studio, tako da si bom lahko ogledal vaše delo.

Naš studio smo poimenovali takole:

Studio NRA 2020, 2. polletje

Ta studio boste našli na tej povezavi:  https://scratch.mit.edu/studios/26166374/

Zdaj se prijavite v svoj Scratch račun in odprite program, ki ste ga napisali v preteklem tednu, ko smo risali like.

Ko boste odprli "Moje stvari", boste v njih videli lastne programe, ki ste jih do zdaj napisali. Spodaj prikazujem primer, kako bomo dali izbrani program v Studio.



Odprl sem svoj uporabniški račun in denimo, da želim dati v Studio program, ki sem ga rdeče obkrožil. Predhodno bomo morali program deliti z ostalimi, da si ga bodo lahko ogledali. To storimo tako, da kliknemo na ime programa kot prikazuje slika spodaj:


Ko se odpre program, ga omogočimo v delitev tako, da kliknemo na DELI (poišči oranžen gumb)!
Po tem, ko si program dal v delitev, skopiraj URL-naslov programa:


Ko si skopiral naslov, pojdi na povezavo studia https://scratch.mit.edu/studios/26166374/ , kjer boš videl podobno sliko kot spodaj:


Klikni na Dodaj projekte in prilepi svoj program, katerega URL-naslov si si predhodno že skopiral v računalnikov spomin.

Delo je zahtevno, zato si vzemite čas in navodila podrobno preberite. Če bo odziv slab, bom do prihodnjič pripravil še podrobnejša navodila.

Lep pozdrav,

učitelj Borut Petrič





Ni komentarjev:

Objavite komentar